Mladić optužen zbog prenosa video-snimka masakra na Novom Zelandu

Izvor: NovaEnergija.net, 18.Mar.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić optužen zbog prenosa video-snimka masakra na Novom Zelandu

Jedan osamnaestogodišnjak optužen je u sudu u Krajstčerču zbog reemitovanja video snimka koji je direktno pustio onlajn počinilac masakra u Krajstčerču.
Sud nije dozvolio objavljivanje imena tog mladića koji je takođe optužen radi podsticanja na nasilje zbog stavljanja na internet slike džamije Al Nur u Krajstčerču uz natpis “meta pogođena”.
Za svaku od ovih optužbi može da se dobije 14 godina zatvora.
Sudija je odbio da pusti mladića uz kauciju i on će ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << u pritvoru do narednog pojavljivanja pred sudom, 8. aprila.
Australijski ekstremista Brenton Tarant, samoproglašeni fašista u petak je ubio 50 ljudi u dve džamije u Krajstčerču – al Nur i Linvud.
Istražitelji su naveli da se za sada ne sumnja da je mladić koji je optužen za emitovanje snimaka, direktno uključen u taj napad. Međutim, sudija Stiven O’Driskol je rekao da svi detalji optužbe protiv mladića potpadaju pod sudsku zabranu objavljivanja podataka za medije.
Izvor: Beta
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.