Mladi lekari i tehničari dobijaju posao, a zdravstvene ustanove najbolje pojačanje

Izvor: RTS, 18.Jun.2020, 11:50

Mladi lekari i tehničari dobijaju posao, a zdravstvene ustanove najbolje pojačanje

Sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 200 najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola dobija posao. Pojačanje će dobiti više od 20 zdravstvenih ustanovau, među kojima je i Klinički centar Srbije u Beogradu.
Klinički centar Srbije dobiće 32 nova mlada lekara i 99 medicinskih sestara i tehničara.

Direktor Kliničkog centra prof. dr Milika Ašanin kaže da se izuzetno raduju svakoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prilici kada primaju najbolje diplomce medicinskih fakulteta i srednjih škola.
"Moram da podvučem da smo u ovom petom ciklusu primili 32 lekara, a u prethodna četiri ciklusa još 82", ističe doktor Ašanin. 
Navodi i da je sada primljeno 99 medicinskih sestara i tehničara, a u prethodnim ciklusima još 81.
"Gledali smo da udovoljimo željama svih kandidata i uspeli smo da usaglasimo njihove želje sa našim normativima i standardima. Oni će raditi od Klinike za plastičnu hirurgiju, preko ortopedije, kardiologije, endokrinologije... Gotovo da nema grane medicine gde nismo zaposlili nov kadar", kaže doktor Ašanin. 
Objašnjava da su razgovarali sa svakim kandidatom i da su primljeni najbolji - one koji su imali najveću prosečnu ocenu tokom školovanja.
"Oni su gotovo dobijeni sa spiskova Medicinskog fakulteta i srednjih medicinskih škola, tako da smo na taj način regrutovali najbolji mogući kadar", naglašava doktor Ašanin. 
Ističe da će diplomci dobiti priliku da uče od najboljih, a od njih očekuje da jednog dana zamene i budu bolji od svojih mentora.
Prilika za usavršavanje i nove izazoveDoktor Ivan Radosavljević koji je fakultet završio u julu prošle godine sa prosečnom ocenom 9,73 očekuje da će dobiti priliku da se usavrši u oblasti kojom će se baviti - plastitčnoj i rekonstruktivnoj hirurgiji.
Dve rođene sestre - Nikolina i Angelina Nikolić već tri meseca rade na Klinici za pulmologiju.
"Nisam očekivala da ću dobiti posao zato što mi je rad na Klinici za pulmologiju prvo radno mesto. Stvarno sam iznenađena i srećna što mi je ugovor produžen na stalni radni odnos", kaže Nikolina Nikolić.
Njena sestra Angelina ističe da je svaki dan na novom poslu za nju novi izazov jer nikada ne zna šta je čeka.
Na Klinici za pulmologiju posao je dobila i Jovana Nikolovski.
"Za mene je najveći izazov bio doći na Kliniku za pulmologiju za vreme koronavirusa i svakodnevno biti u kontaktu sa pozitivnim pacijentima", kaže Nikolovski. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020

Posao u zdravstvenim ustanovama dobilo je 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji i 200 medicinskih sestara i tehničara koji su školu završili sa najboljim uspehom...Najviše lekara i sestara zaposleno je u Kliničkom centru Srbije...Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.