Mitropolit Ilarion postao počasni doktor nauka Univerziteta u Beogradu

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit Ilarion postao počasni doktor nauka Univerziteta u Beogradu

Predsednik Odelenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije mitropolit Ilarion dobio je zvanje počasnog doktora nauka Univerziteta u Beogradu, prenose RIA Novosti.

Uručenje počasnih doktorata održano je u sredu u Rektoratu Univerziteta Srbije, uz učešće patrijarha Irineja, arhiejereja Srpske pravoslavne crkve i predstavnika katoličkog i muslimanskog sveštenstva.

"U vezi sa obrazloženjem Senata Univerziteta u Beogradu, donesena je jednoglasna odluka o dodeli počasne titule doktora nauka", rekao je dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu akademik Predrag Puzović .

Mitropolit Ilarion se zahvalio na ukazanoj časti, te istakao da ova nagrada ima poseban značaj za njega.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Amerikanci podržali raskol u pravoslavlju

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2018, 13:03

Mitropolit Ilarion (ALFEJEV) juče se sastao sa patrijarhom Irinejom. Srpska patrijaršija čvrsto brani kanonski poredak u pravoslavlju PRISTUP Srbije i srpske Crkve prema ukrajinskom pitanju je ispravan i nadamo se da će i druge crkve zauzeti isti stav.Ovo je juče u Beogradu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.