Mirović: Sredstva za nacionalne manjine veća za pet odsto

Izvor: RTS, 21.Mar.2018, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Sredstva za nacionalne manjine veća za pet odsto

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima saveta nacionalnih manjina iz Vojvodine za finansiranje aktivnosti u tekućoj godini i rekao da su ove godine sredstva uvećana za pet odsto u odnosu na lane.
Prvi čovek pokrajinske administracije objasnio je da je tendencija da naredne godine taj procenat poraste.

"Ovde govorimo o svima nama, ne samo o nacionalnim savetima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njihovim upravama, članovima manjinskih zajednica, ovde govorimo o životu u Vojvodini, Srbiji, govorimo o zajedništvu i zajedničkim problemima i nastojanjima da iste rešimo. Tokom 2015. i 2016. godine izdvajali smo nešto manje sredstava za rad nacionalnih saveta i za njihove potrebe, a od 2016. pa do 2018. smo kontinuirano povećavali sredstva za njihove potrebe", objasnio je Mirović.
U 2018. godini obezbeđen je iznos od ukupno 60.100.000 dinara za potrebe sufinansiranja delatnosti 15 nacionalnih saveta na teritoriji APV. Pomenuti iznos obuhvata sredstva u visini od 47.100.000 dinara koja su planirana za sufinansiranje redovne delatnosti nacionalnih saveta, a iznos od 13 miliona dinara za razvojne delatnosti.
Mirović je ugovore uručio zajedno sa pokrajinskim sekretarom za nacionalne manjine Mihaljem Njilašem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nacionalnim savetima 60 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2018

Prеdsеdnik Pokrajinskе vladе Igor Mirović uručio jе danas ugovorе kojima jе obеzbеđеn 60,1 milion dinara za finansiranjе aktivnosti 15 nacionalnih savеta nacionalnih manjina kojе imaju rеgistrovano sеdištе na tеritoriji Vojvodinе...Za finansiranjе rеdovnе dеlatnosti nacionalnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.