Ministarstvo prosvete povlači obrazovne pakete o seksualnoj edukaciji

Izvor: RTS, 21.Apr.2017, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete povlači obrazovne pakete o seksualnoj edukaciji

Donesena odluka u Ministarstvu prosvete da se iz upotrebe povuku obrazovni paketi o seksualnoj edukaciji.
"Povodom saopštenja Incest trauma centra da su Obrazovni paketi za učenje o temi seksualnog nasilja svojina tog centra i da se ne mogu revidirati a da se ne povrede njihova autorska prava, Ministarstvo prosvete donelo je odluku da te obrazovne pakete u potpunosti povuče iz upotrebe", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministarstva.

Istovremeno je odlučeno da se u narednom periodu formira tim stručnjaka, dečijih psihologa i pedagoga, koji će izraditi novi pomoćni materijal za nastavnike i vaspitače namenjen prevenciji i sprečavanju seksualnog nasilja nad decom.
"Tokom rada novi tim će se u potpunosti pridržavati kriterijuma uzrasta deteta i karakteristika šireg konteksta u kojem dete, odnosno učenik, odrasta, naravno uz uvažavanje principa nulte tolerancije prema bilo kom obliku nasilja", navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarstvo povlači pakete o seksualnoj edukaciji

Izvor: OkRadio.rs, 21.Apr.2017

Beograd -- Ministarstvo prosvete odlučilo je da obrazovne pakete o seksualnoj edukaciji povuče iz upotrebe. "Povodom saopštenja Incest trauma centra da su Obrazovni paketi za učenje o temi seksualnog nasilja svojina tog centra i da se ne mogu revidirati, a da se ne povrede njihova autorska prava,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.