Ministarstvo osudilo napad na zamenika višeg javnog tužioca

Izvor: RTS, 24.Feb.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo osudilo napad na zamenika višeg javnog tužioca

Ministarstvo pravde je najoštrije osudilo sinoćni napad na zamenika višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića i pozvalo nadležne državne organe da što hitnije ispitaju okolnosti slučaja i sprovedu efikasan postupak protiv počinioca ovog krivičnog dela.
Ministarstvo u saopštenju ukazuje da napadi na nosioce pravosudnih funkcija predstavljaju napade i na državu i vladavinu prava. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Javni tužioci, koji svakodnevno u ime države gone počnioce krivičnih dela u borbi za pravo i pravdu, predstavljaju zaštitnike građana i pravnog poretka od svih oblika kriminaliteta. Stoga, bilo kakva vrsta napada ili pritiska na njih mora biti osuđena i sankcionisana u skladu sa zakonom", poručeno je iz Ministarstva pravde.
Kuzmanović je sinoć pretučen, u restoranu u Smederevskoj Palanci, gde je bio sa sinom, a napadač je uhapšen.
Muškarac je, prema pisanju medija, najpre počeo da ga vređa, a potom je prišao stolu i dva puta udario Kuzmanovića, koji je pao sa stolice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarstvo pravde: Napad na zamenika višeg javnog tužioca je napad na državu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2019

Ministarstvo pravde osudilo je u nedelju napad na zamenika višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića i upozorilo da su napadi na nosioce pravosudnih funkcija napadi na državu i vladavinu prava. Ministarstvo je pozvalo nadležne da što hitnije ispitaju sve okolnosti napada koji se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.