Izvor: TangoSix.rs, 29.Jul.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane Crne Gore o udesu vojnog helikoptera Gazela

Nakon spekulacija koje su se u proteklih nekoliko dana pojavile u pojedinim medijima o padu helikoptera Gazela Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, Ministarstvo odbrane Crne Gore obratilo se danas zvaničnim saopštenjem.
Kako se navodi, dana 25. jula, prilikom izvršenja redovne letačke obuke u noćnim uslovima, oko 1:25 časova, došlo je do prinudnog sletanja helikoptera tipa “Gazela” na vojnom delu aerodroma „Knjaz Danilo“.
– Nakon uzletanja posada >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << je primetila probleme u ponašanju helikoptera i izvršila prinudno sletanje po skraćenoj proceduri, pri čemu nije bilo nikakvog rušenja helikoptera niti je povređen bilo ko od članova posade kako prenose pojedini mediji. Oni su nastavili redovne dužnosti isti dan i niko nije povređen bez obzira na želju pojedinih medija da to predstave na sasvim drugi način – saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore
Dalje se navodi da je Vojna policija obavestila Osnovno tužilaštvo i Upravu policije o događaju, kako bi se utvrdilo da li je do incidenta došlo zbog kvara na helikopteru ili je uzrok ljudski faktor.
The post Ministarstvo odbrane Crne Gore o udesu vojnog helikoptera Gazela appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.