Ministarstvo: Šarčević će predložiti smene i disciplinske mere u školama

Izvor: RTS, 01.Sep.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Šarčević će predložiti smene i disciplinske mere u školama

Ministar prosvete Mladen Šarčević predložiće školskim odborima u 28 škola da smene direktore zbog propusta tokom male mature, kao i da se pokrene disciplinski postupak protiv 27 supervizora, saznaje "Tanjug" u resornom ministarstvu. Iz Ministarstva ističu da bez obzira na to nije ugrožena regularnost male mature.
Šarčević je danas sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i pokrajinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sekretarom za obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoranom Miloševićem posetio Osnovnu školu "22. decembar" u Donjoj Trepči kod Čačka.

Na pitanje novinara, kako komentariše protest zbog smene direktora škole u Čačku, Šarčević je poručio: "Kad čuju koliko će smena biti, štrajkovaće još više".
"Pojedini direktori su sebi organizovali podršku. U Čačku smo pre dve, tri godine imali situaciju da je profesor sociologije maltretirao žensku decu. Direktori Medicinske i Prehrambeno ugostiteljske škole nisu reagovali kako treba. Roditelj dolazi, žali se Ministarstvu prosvete, ombudsman je morao da reaguje", rekao je Šarčević.
Podsetio je da Minstarstvo prosvete sada ima zakonsko pravo da postavi Školski odbor u dogovoru sa lokalnom samoupravom, koji će biti privremen i prinudan dok te mere traju.
"Pitam roditelje Čačka da li je potrebna podrška nekome ko nije radio svoj posao, a u obavezi je da zaštiti interes dece?", rekao je Šarčević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.