Izvor: RTS, 16.Sep.2021, 12:38

Milovan Bojić otkriva za RTS kako će izgledati "Dedinje 2"

Novoizgrađeni objekat "Dedinje 2" Kardiovaskularnog instituta uskoro će postati Nacionalni centar za srce i krvne sudove. U novim uslovima sa najsavremenijom opremom planira se uvođenje novih procedura u lečenju.
Profesor doktor Milovan Bojić, direktor Instituta navodi za RTS da će nova zgrada Instituta za kardio vaskularne bolesti "Dedinje 2" ponuditi najsavremenije metode lečenja, ali i smanjiti leste čekanja.

"To je trenutak koji čekaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << generacije naših zdravstvenih radnika Instituta Dedinje. San lekara je postao javnost i jedva čekamo da se preselimo u taj velelepni objekat sa blizu 15.000 kvadratnih metara prostora, novim operacionim salama, sa neverovatno dobrim i komfornim intezivnim negama sa ambulantno polikliničkim delom. Imaćemo i jedinice poluintezivnog lečenja, tri angio-sale, zatim tu je i nuklearna magnetna rezonanca...", navodi Bojić.
Pacijenti će, kaže Bojić, biti zbrinuti na jedan potpuno svetski nivo, imaće apsolutni komfor.  
Dodaje da se u novoizgrađenom objektu nalaze i apoteke, sobe za odmor medicinskih sestara i lekara, restoran, posebna prostorija za stalno učenje i saopštavanje naučnih rezultata...
Najsavremenija oprema je počela da stiže, a objekat ima elemente takozvane pametne zgrade.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.