Medicinska sestra spasila vlast u Gornjem Milanovcu

Izvor: Politika, 25.Nov.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medicinska sestra spasila vlast u Gornjem Milanovcu

GORNJI MILANOVAC – Smenjivanje vodeće sestre u Zdravstvenoj stanici u Pranjanima Ljubice Bralović dovela je u pitanje opstanak vladajuće koalicije u Gornjem Milanovcu, ali je jutros ona vraćena na radno mesto, pa se očekuje da će opstati i vlast socijalista i demokrata.

Socijalistička partija Srbije (SPS), čiji je Ljubica Bralović osnivač i odbornik u Skupštini opštine, zatražila je pre pet dana da se poništi rešenje direktora Doma zdravlja Dobrosava Lazarevića iz Demokratrske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stranke (DS) o smenjivanju glavne sestre.

SPS i DS imaju većinu u lokalnom parlamanetu, a socijalisti su saopštili da će raskinuti koaliciju ako njihov član ne bude vraćen na isto radno mesto.

Socijalisti su tvrdili da je njeno smenjivanje lična osveta direktora pošto ga Ljubica Bralović nije štitila od zahteva opozicije da bude smenjen zbog navodnog neodgovornog rada.

Lazarević je na godišnjem odmoru, pa agencija Beta nije uspela da sazna zašto je rešenje povučeno, ali je Dom zdravlja izdao saopštenje u kome pomoćnica direktora za medicinska pitanja Slavka Đorđević navodi da ceo slučaj nema političku pozadinu.

Ona ističe da je kao načelnik Službe opšte medicine predložila smenjivanje glavne sestre „u cilju postizanja boljeg kvaliteta i organizacije posla”.

Pomoćnik direktora za nemedicinska pitanja Mileta Vesković u istom saopštenju naveo je da je direktor postupio u okviru zakonskih ovlašćenja, „što podrazumeva da postavlja i razrešava rukovodeći i rukovodni kadar”.

Beta

objavljeno: 25/11/2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medicinska sestra spasila vlast u Milanovcu

Izvor: Mondo, 25.Nov.2011

Smenjivanje vodeće sestre u Zdravstvenoj stanici u Pranjanima Ljubice Bralović dovela je u pitanje opstanak vladajuće koalicije u Gornjem Milanovcu, ali je jutros ona vraćena na radno mesto, pa se očekuje da će opstati i vlast socijalista i demokrata.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.