Izvor: RTS, 19.Sep.2021, 13:40

Matematika je za njih igra – za 55 godina Matematičke gimnazije đaci osvojili 900 medalja

Matematička gimnazija obeležava 55 godina postojanja. Za tu priliku – svečana akademija i monografija. Učenici ove škole osvojili su više od 900 medalja na međunarodnim takmičenjima, od osnivanja do danas.
Matamatičko zabaviše, nastava vikendom za niže razrede. Talentovani učenici u Matematičkoj gimnaziji mogu da završe i sedmi i osmi razred osnovne škole i da nastave gimnazijsko obrazovanje. 

Najtalentovaniji odlaze u mentorsko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odeljenje i donose medalje sa međunarodnih takmičenja. 
Mateja Vukelić, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije, kaže da su mu najdraže srebrne medalje sa svetske matematičke i informatičke olimpijade, a Igor Engi, maturant, navodi zlato sa prošlogodišnje matematičke "Balkanijade".
Osim matematikom, neretko se bave i muzikom, sportom, uče strane jezike, a od nedavno, prave i emisije.
"Učenik koji je završio četvrti razred Matematičke gimnazije, poslednje dve nedelje proveo je u Tunisu, tako što je bio u jednoj humanitarnoj misiji da mlade Tunižane uči engleski", kaže Mirjana Katić, direktorka te škole.
Sve češće gimnaziju pohađu i učenici iz regiona. Tajna uspeha leži u posvećenosti školi, kažu profesori. 
"Ovde je zaista sjajno, i kako nam predaju gradivo i odnos prema učenicima", kaže maturant Igor Engi. 
Direktorka Mirjana Katić kaže da je cilj sačuvati kadar. 
"Prioriteti su da imamo sjajne učenike kao što smo imali u ovih 55 godina, da sačuvamo sjajni kadar, da naši učenici postaju profesori u ovoj školi", ističe Katićeva. 
Profesorima će se ove godine pridružiti i Teodor fon Burg, najuspešniji takmičar Matematičke gimnazije. Izračunali su i to da su đaci u proteklih 55 godina osvojili više od 600 medalja na međunarodnim olimpijadama i još 300 na ostalim međunarodnim takmičenjima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Matematička gimnazija proslavila 55 godina rada

Izvor: Danas, 19.Sep.2021

Tokom 55 godina postojanja i rada učenici Matematičke gimnazije (MG) osvojili su 661 medalju na međunarodnim, evropskim i balkanskim olimpijadama i više od 300 medalja na ostalim međunarodnim takmičenjima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.