Izvor: Blic, 30.Jan.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Male boginje i u Zvečanskoj, oboleli i zaposleni i deca

Male boginje proširile su se i u domu za decu bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj, potvrđeno je za B92.

Kako je objavljeno na ovom sajtu, sva zaražena deca su dobro, a prvi slučajevi su se pojavili pre desetak dana i zaraza sada jenjava. Prema informacijama B92, malim boginjama je bilo zaraženo desetak dece, kao i jedan broj zaposlenih, a niko nije bio ozbiljnije zdravstveno ugrožen.

Obolelo sedmoro radnika i troje dece

U Ministarstvu zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kažu da je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu trenutno sedmoro radnika i troje dece obolelih od malih boginja.

"Centar u Zvečanskoj, Ministarstvo za socijalna pitanja i Ministarstvo zdravlja su preduzeli sve predviđene mere u ovakvim slučajevima i ova situacija se nalazi pod kontrolom", navodi se.

Vakcinacija zaposlenih

Takođe, Ministarstvo zdravlja će određeni broj vakcina koje se upravo distribuiraju zdravstvenim ustanovama širom Srbije radi vakcinacije zdravstvenih radnika, preusmeriti Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, kako bi se izvršila vakcinacija radnika i štićenika ove ustanove. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u ponedeljak da nema drugog leka za male boginje osim vakcinacije.

- Mislim da građani shvataju u kakvoj su zabludi bili slušajući neke koji su protiv vakcinacije, a koji nemaju veze sa medicinom pa smo došli do toga da imamo preminule od malih boginja. Država će učiniti sve što može, ali moramo da se vakcinišemo da bi izašli iz ovoga - kazao je Lončar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MALE BOGINJE U ZVEČANSKOJ: Obolela deca i zaposleni

Izvor: Kurir, 30.Jan.2018

Male boginje proširile su se i u domu za decu bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj.

Nastavak na Kurir...

Male boginje i u Zvečanskoj!

Izvor: Mondo, 30.Jan.2018

Male boginje proširile su se i u Domu za decu bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj u Beogradu...Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock..Sva zaražena deca su dobro, a prvi slučajevi su se pojavili pre desetak dana i zaraza sada jenjava, rekli su za B92 u Domu za decu bez roditeljskog staranja u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.