Majka uspela da izvuče sina iz zapaljenog vozila

Izvor: Mondo, 08.Sep.2018, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka uspela da izvuče sina iz zapaljenog vozila

Drama u Belotiću nadomak Bogatića kada je automobil udario u trafostanicu. Dečaku pukla slezina, a život spasen zahvaljujući pravoremenoj operaciji.

Foto: MONDO, Mario Milojević

Trinaestogodišnji dečak iz Klubaca kod Loznice, koji je sinoć povređen u teškoj saobraćajki u Belotiću kod Bogatića, još je u šok-sobi, ali hirurzi veruju da će se oporaviti. Nesreća se dogodila kada je njegova majka S. M., iz zasada nepoznatih razloga, automobilom prešla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u suprotnu kolovoznu traku i udarila u betonski stub, posle čega se vozilo zapalilo, pišu “Novosti”.

Meštani koji su čuli prasak odmah su istrčali iz kuća i pozvali Hitnu pomoć, a majka, iako i sama povređena, izašla je iz zapaljenog automobila i nekako uspela da izvuče dete.

Prema prvim informacijama, ženi je u nesreći naprsao vratni pršljen, ali je ona, uprkos velikim bolovima, uspela da izvuče dete iz automobila pre nego što se on pretvorio u buktinju.

Lekari Hitne pomoći su munjevito reagovali, pa je mališan brzo prevezen u šabačku bolnicu, gde ga je čekala spremna ekipa hirurga na čelu sa dr Slobodanom Popovićem.

HEROJI: Zastavnik i njegova žena spasili mladića

“Odmah je dovezen u operacionu salu, jer su povrede vrlo teške, a izgubio je i mnogo krvi. Slezina mu je bila potpuno oštećena, želudac je pretrpeo kontuziju... Uspeli smo da ga zbrinemo i zasad sam optimističan, ali ćemo narednih 48 sati pratiti njegovo stanje. U hirurgiji je svaki ishod moguć, dva i dva nisu uvek četiri, pa ćemo biti obazrivi”, rekao je za "Novosti" dr Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice u Šapcu.

Majka je dečaka vozila kući s karatea u jednom klubu u Šapcu, i niko sa sigurnošću ne može da kaže kako je izgubila kontrolu nad automobilom.

Saobraćajci sprečili tragediju na mostu

Policija u Bogatiću najavila je da će protiv majke dečaka podneti krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.