Izvor: RTS, 31.Jul.2021, 10:27

MUP apeluje na motocikliste da poštuju propise, za tri dana poginulo četvoro

Broj poginulih motociklista u julu ove godine najveći je u poslednjih pet godina. Samo u poslednja tri dana poginula su četiri vozača motocikla.
Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine, da koriste zaštitnu kacigu, kao i ostale elemente zaštite, kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

"Takođe, apelujemo na vozače drugih motornih vozila da obrate pažnju na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << motocikliste prilikom preduzimanja radnji u saobraćaju, a naročito prilikom skretanja i uključivanja u saobraćaj", rekao je Dalibor Jovanović iz Uprave saobraćajne policije.
Istakao je da je broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći u poslednjih pet godina.
"U poslednja tri dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginula su četiri vozača motocikla. Od početka jula ove godine ukupno je nastradalo 11 motociklista, od kojih četiri vozača nisu koristila zaštitnu kacigu. Analize pokazuju da je u saobraćajnim nezgodama sa stradalim motociklistima najčešći uzrok bio gubitak kontrole nad motociklom usled neprilagođene brzine", naglasio je Jovanović.
U prvih šest meseci ove godine motociklisti su učestvovali u 690 saobraćajnih nezgoda, od kojih su oni izazvali 301.
Kad je reč o saobraćajnim nezgodama u kojima je bilo poginulih, od 22 saobraćajne nezgode, vozači motocikala izazvali su dvanaest.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Broj poginulih motociklista u julu, najveći u poslednjih pet godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2021

Broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći u poslednjih pet godina, izjavio je danas Dalibor Jovanović iz Uprave saobraćajne policije, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

MUP apeluje na motocikliste, za tri dana poginula 4 vozača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije apelovalo je danas na vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine, da koriste zaštitnu kacigu, kao i ostale elemente zaštite, kako bi sačuvali svoje i tuđe živote...Broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

CRNA NEDELJA: Veliki broj pogibija! MUP izdao važan apel za vozače ovih kategorija

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021

Broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći je u poslednjih pet godina, a samo u poslednja tri dana poginula su četiri vozača...MUP Srbije apelovalo je na vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, ograničenje brzine, da koriste zaštitnu kacigu, kao i ostale elemente zaštite...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.