Izvor: Blic, 06.Dec.2017, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lundin: Pitaće nas deca kakav svet im ostavljamo

Pripadam generaciji rođenoj šesdesetih godina prošlog veka koja sada jednostavno ne prepoznaje svet u kojem živi, jer se sve oko nas u međuvremenu veoma promenilo, kazao je ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin večeras u Jugoslovenskoj Kinoteci.

Lundin je je učestvovao u panelu "Budućnost ili sutrašnjica ja naša adresa" u okviru dvodnevne konferencije Zeitgeister koja se održavala u čast 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Švedske.

Ambasador Švedske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Beogradu je naglasio da ima vrlo lepa sećanja na detinjstvo jer je odrastao u zemlji koja je brinula o svojim građanima.

"Verovali smo da će se država brinuti o nama bez obzira na okolnosti. Mislim i da su i ljudi u Jugoslaviji imali taj osećaj. Bila je mala razlika između zarada ljudi. U Švedskoj je najniža plata u nekoj fabrici bila tek tri puta manja od najviše zarade", kazao je Lundin.

On je dodao da je cela ta njegova generacija odrasla u nekoj vrsti socijalističke atmosfere, baš ako što se to događalo u Jugoslaviji.

"Svaka generacija mora da pita prethodnu kakvo joj društvo ostavlja. Iz te perspektive stalno se pitam šta će moja deca da me pitaju. Verujem da moramo prestati da radimo životinjama oko nas sve to što smo im radili do sada. Moja deca su vegetarijanci i znam da puno ima vegetarijanaca među mladim generacijama. Ako budemo pokazali poštovanje prema životinjama onda će biti nade i za nas ljude. Za naš opstanak na planeti." kazao je Lundin i dodao da već neko vreme pije sojino mleko jer je mnogo zdravije.

Osim Ambasadora Švedske u panelu su učestvovali Shima Niavarani, Filip Balunović, Dubravka Stojanović, Gellert Tamas.

Moderatori su bili Olga Manojlović Pintar i Bojana Maljević.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Verovali da će država brinuti, kao u Jugoslaviji"

Izvor: B92, 06.Dec.2017

Beograd -- Pripadam generaciji rođenoj šesdesetih godina prošlog veka koja sada jednostavno ne prepoznaje svet u kojem živi, jer se sve oko nas veoma promenilo...To je izjavio ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin u Jugoslovenskoj Kinoteci učestvujući u panelu "Budućnost ili sutrašnjica ja naša...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.