Lončar: Utvrđujemo kako su pacijenti zaraženi hepatitisom C

Izvor: RTS, 31.Okt.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Utvrđujemo kako su pacijenti zaraženi hepatitisom C

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se trenutno utvrđuje kako je 25 pacijenata u niškom kliničkom centru zaraženo hepatitisom C.
Ministar zdravlja kaže da je najvažnije da nema novih slučajeva obolevanja i da nijedan pacijent koji je zaražen nije ugrožen.

"Nemamo nijedan novi slučaj obolevanja, preduzete su sve mere. Uradili smo provere ljudi koji su zaposleni tu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proverili smo i zamenili sve mašine", rekao je Lončar novinarima u Beogradu.
Ministar Lončar izjavio je da je u toku provera temelja Kliničkog centra Srbije, jer rekonstrukcija zgrade ne može da počne dok se detaljno ne proveri njihovo stanje.
"Izvođači radova su ušli u posed. Imaju određeni rok da se upoznaju sa stanjem na terenu, dokumentacijom. Ne mogu ništa drugo da rade dok ne provere u kakvom se stanju nalaze temelji", rekao je Lončar odgovarajući na pitanje novinara da li je probijen rok za početak obnove KCS.
Lončar je pozvao sve medije da jednom nedeljno izađu na teren, provere koliko radnika ima na gradilištu, šta je urađeno.
"Predlažem da svi zajedno pratimo radove. Izvođač radova nije probio rok", naglasio je ministar.
Lončar je izjavio i da je u planu nabavka još pet aparata za zračenje onkoloških pacijenata. Tri aparata su predviđena za Vojvodinu, jedan za Klinički centar Srbije i jedan za Bežanijsku kosu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kako je 25 pacijenata u niškom KC zaraženo hepatitisom C"

Izvor: B92, 31.Okt.2018

Beograd -- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se trenutno utvrđuje kako je 25 pacijenata u niškom kliničkom centru zaraženo hepatitisom C...Kako kaže, najvažnije je da nema novih slučajeva obolevanja i da nijedan pacijent koji je zaražen nije ugrožen..."Nemamo nijedan novi slučaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.