Izvor: RTS, 23.Sep.2020, 18:26

Lončar: Prvi pacijenti u novoj zgradi Kliničkog centra Srbije za manje od godinu dana

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je radove na rekonstrukciji stare i izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije. Kaže da će po završetku radova to biti najveća i najbolja bolnica u regionu, a i šire.
U novoj zgradi Kliničkog centra Srbije naći će se Urgentni centar, 300 postelja za poluintenzivnu negu, 150 postelja za intenzivnu negu, 30 operacionih sala...

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objašnjava da će u novoj zgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti još i četiri skenera, dve magnetne rezonance, dve plus dve angio-sale, mnogo rendgen aparata, mnogo ultrazvukova - svega što je neophodno.
"Očekujemo da se za manje od godinu dana zgrada useli, da uđu prvi pacijenti i da se obavljaju prve intervencije", kaže Lončar.
Ističe da će nova zgrada mnogo značiti i lekarima i pacijentima.
"Ovo će biti ubedljivo najbolja i najveća bolnica u regionu, a i šire. Ispuniće se nešto što smo sanjali ceo život i građani Srbije će imati zdravstvenu nego o kakvoj su mogli samo da maštaju", najavljuje ministar Lončar.
Zlatibor Lončar kaže i da je od petka u 18 časova 23.000 građana ušlo u Srbiju, od toga polovina iz Crne Gore, a da je na samom ulazu 36 imalo simptome kovida 19.
"Zamislite situaciju da njih nismo na vreme uhvatili. Za par dana to bi već bilo njih 360, pa za još par dana 3.000. Još jednom molim sve da shvate u kojoj situaciji se nalazimo", upozorava Lončar.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.