Leskovčani oborili rekord i napravili najveću pljeskavicu na svetu (FOTO)

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2018, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani oborili rekord i napravili najveću pljeskavicu na svetu (FOTO)

Na ovogodišnjoj leskovačkoj Roštiljijadi već je oboren jedan rekord.

Leskovčani Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Nikola Panić napravili su najveću pljeskavicu na svetu, tešku nešto više od 66 kilograma.

Roštilj majstori su na taj način oborili sopstveni rekord. Ključ uspeha je vrhunsko roštilj mesto, ali bez umešnih ruku i ogromne energije ne bi napravili najveću pljeskavicu na svetu, piše rts.rs.

Foto: Printskrin RTS.RS >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Svaki detalj je važan. Skaru treba dobro pripremiti, meso umesiti, pleh podmazati, pljeskavicu oblikovati. Majstori sa višedecenijskim iskustvom, kažu, najbitnija je vatra.

Ova pljeskavica veća je za kilogram i 100 grama od prošlogodišnje, prečnik joj je 190 centimetara, debljina 21 milimetar.

Foto: Printskrin RTS.RS

Stručni žiri ističe da je tako nešto moguće samo u svetskoj prestonici roštilja.

Foto: Printskrin RTS.RS

Koliko je sočna i ukusna najveća pljeskavica na svetu, uverili su se posetioci 29. leskovačke Roštiljijade koji su stpljivo, više od dva sata, pratili ovo atraktivno takmičenje.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.