Kvalitet nastave i više stranih studenata prioriteti Beogradskog univerziteta

Izvor: RTS, 02.Avg.2019, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalitet nastave i više stranih studenata prioriteti Beogradskog univerziteta

Manje od mesec dana deli nas od drugog upisnog roka na fakultete. Univerziteti su odredili prioritete, pa evo šta budući brucoši mogu da očekuju tokom studija.
U narednoj akademskoj godini prioriteti su kvalitet i nastava. Neke inicijative, kažu profesori, potekle su od studentskog parlamenta.

"Tu će se razvijati određene aktivnosti koje su vezane za obuke oko akademske čestitosti, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će postati obaveza za sve studente. To je program koji radimo sa studentskim parlamentom Univerziteta u Beogradu koji ima poseban projekat koji se bavi time", kaže profesorka Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu.
Dodaje da će se baviti unapređenjima u nastavi. "Verujem da smo svi svesni da moramo posvetiti veću pažnju kvalitetu nastave koju izvodimo na univerzitetu, jer to je ipak osnovni razlog zašto smo mi tu", naglasila je Popovićeva.
Većina fakulteta Univerziteta u Beogradu sledeće godine ulazi u pripremu za akreditaciju.
"Verujem da će fakulteti sagledavati trendove i možda raditi određena unapređenja svojih studijskih programa da ih učini atraktivnijim za buduće studente", navela je Popovićeva.
Kako bi se što veći broj stranih studenta školovao na našim univerzitetima, sa Ministarstvom prosvete sarađuje sa na programu "Studiraj u Srbiji".
"Gde intenzivno sarađujemo da se poveća broj studijskih programa na engleskom jeziku, ali paralelno sa tim da se radi na obezbeđivanju odgovarajuće infrastrukture smaštajnih kapaciteta za te studente kada dođu", kaže Popovićeva.
Smatra da je to prilika da se postepeno povećava broj stranih studanata na način koji bi mogao da obezbedi da se to održivo primenjuje na našim fakultetima. "I prosto da se i mi sami naviknemo na to da imamo povećani broj stranaca u našem akademskom okruženju", naglasila je rektorka Univerziteta u Beogradu.
Na našem najstarijem i najvećem, Univerzitetu u Beogradu, školuje se sto hiljada akademaca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.