Kuburović: Nacrt zakona o poreklu imovine se ne odnosi samo na političare

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Nacrt zakona o poreklu imovine se ne odnosi samo na političare

Predlog Zakona o poreklu imovine nije selektivan i odnosi se na sve poreske obveznike, kaže za RTS ministarka pravde Nela Kuburović.
Nela Kuburović je rekla, gostujući u Dnevniku RTS-a, da se nada da će Predlog zakona o poreklu imovine u naredih mesec dana biti usvojen na sednici Vlade, i da će potom biti prosleđen Skupštini.

Navodi da zakon zajednički pripremaju Ministarstavo pravde i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministarstavo finansija, odnosno Poreska uprava.
Javna rasprava u trajanju od 45 dana je, kako ističe, produžena, jer je i pored mnogo kritika u javnosti bilo samo pet pisanih komentara.
Oni koji su najviše pozivali na usvajanje zakona o poreklu imovine, sada kažu da zakon ne treba da se donese, navodi ministarka.
Ističe da zakon nije namenjen samo za proveru porekla imovine političara, već svih poreskih obveznika.
Zakon nije selektivan i prijavu može da podnese svaki građanin, objašnjava Kuburovićeva.
Često se, kako ukazuje, dešava da ljudi koji su na evidenciji nezaposlenih vode luksuzan život.
Smatra da odredba da će se ispitivati imovina stečena od 2007. godine, nije sporna, i da je to datum od kada se raspolaže elektronskim evidencijama, ali da to svakako ostaje otvoreno pitanje.
Upitana da li ostaje na mestu ministarke, izjavila je da za sada obavlja svoje aktivnosti redovno, i da se nada se da će biti u Skupštini tokom predstavljanja zakona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuburović: Ispitivanje porekla imovine može da zatraži svaki građanin

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2019

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da bi nacrt Zakona o poreklu imovine trebalo u narednih mesec dana da bude usvojen na Vladi, a zatim prosleđen Skupštini...Kuburović je za RTS rekla da je to Zakon o kome se dosta pričalo i koji je dosta kritikovan, ali da je pisanih komentara bilo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.