Kuba legalizuje korišćenje privatne bežične internet veze

Izvor: NovaEnergija.net, 01.Jun.2019, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba legalizuje korišćenje privatne bežične internet veze

Kuba će dozvoliti korišćenje privatne bežične internet veze (WI-FI) i uvoz opreme za to, čime će nestati jedno od najtvrđih ograničenja upotrebe interneta na svetu, preneli su državni mediji.
Time će se dati pravni status hiljadama Kubanaca koji su krijumčarenom opremom koja je bila nelegalna, napravili domaće digitalne mreže, što je vlast poslednjih godina tolerisala.
Dozvoliće se privatnim preduzećima da mušterijama daju internet-usluge što je potencijalni početak >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << za gotovo nepoznatu stvar na Kubi, a to su “internet kafei”.
Iako nova uredba dozvoljava građanima da se povežu na internet vlastitom opremom i podele signal s drugima, ona ne umanjuje državnu kontrolu nad samim internetom.
Kubanski monopolista u telekomunikacijama, Eteksa, ostaće jedini pružalac usluga interneta na ostrvu.
Izvor: Beta/AP
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.