Krasila ga je dobrota! Srbija se danas oprostila od velikog čoveka - Petra Pajića! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krasila ga je dobrota"! Srbija se danas oprostila od velikog čoveka - Petra Pajića! (FOTO)

Od velikog pesnika Petra Pajića (1935-2017) danas su se oprostile kolege i prijatelji u Udruženju književnika Srbije.

U ispunjenoj Svečanoj sali o Pajiću su govorili akademik Matija Bećković, predsednik UKS Radomir Andrić, profesor Radivoje Mikić, Radoman Kanjevac i Bratislav R. Milanović ispred Radio Beograda 2, direktor Valjevske gimnazije Vojo Andrić i profesor Vera Vaš. Pajićeve stihove govorio je glumac Milan Caci Mihailović.

Radomir Andrić je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da je Pajić najveći uspeh postigao poemom "Srbija", pišu "Večernje novosti".

"Krasila ga je dobrota. Verovao je da je poezija istinita reč, da može da pobedi vreme, i to se danas vidi iz njegovog celokupnog dela."

"Raša Popov će nastaviti da živi širom našeg govornog carstva"

Pajić je, po Mikićevim rečima, ostavio neizbrisiv trag u poeziji:

"Pojavio se pedesetih godina kao moderan pesnik, ali nije želeo da se eksponira u javnosti, niti je voleo da govori o svojoj poeziji."

FOTO: Youtbe/Printscreen

Bećković je pročitao pesmu napisanu na dan Pajićeve sahrane početkom avgusta.

Petar Pajić, pesnik, prozni pisac i dugogodišnji urednik Drugog programa Radio Beograda, preminuo je u Beogradu u 82. godini.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.