Konobar i najverniji gost zatvorili sezonu kupanja u ledenoj Đetinji

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konobar i najverniji gost zatvorili sezonu kupanja u ledenoj Đetinji

Sezona kupanja na užičkoj Plaži zatvorena je danas a broj kupača koji su do popodne, u Đetinji "toploj" devet stepeni, ostali da se brčkaju mogao se izbrojati na prste - zapravo na dva prsta.

Srđan Tomašević Hans, zdravstveni radnik iz Užica, i restorater Danko Živković, spustili su zavesu na sezonu kupanja. Tomašević nije bio samo najredovniji posetilac Plaže, već i najredovniji Živkovićev gost.

- Nismo se maltene ni znali do početka leta, a onda nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je hladna Đetinja spojila. Znalo se - kafa, rakija, pa onda nas dvojica u vodu, čak i pre spasilaca i jutarnjih šetača. Pa onda opet rakija, pa kupanje, i tako u krug. Nikada se nije desilo da Srđan posledji ode sa Plaže, ali se nikada nije desilo da ne dođe prvi - priča vlasnik restorana.

Tela su, kažu, toliko privikli na vodu, da u stepen mogu da pogode kolika je temperatura vode. Nisu je izneverili ni kad je Đetinja pogodovala samo morževima, ni kad je izgurala na letos maksimalnih 20 stepeni.

Danas popodne njih dvojica, kao da ulaze u banju, zađoše u ledaru na poslednji "buć". I otplivaše dobrih nekoliko minuta na opšte zgražavanje šetača. Raspletoše priču na temu kako pregurati do juna 2018. kada će ponovo, ovoga puta kao dobri poznanici, dočekivati jutrom kupače.

Mada je prema analizama Zavoda za javno zdravlje Đetinja celog leta bila ispravna za kupanje, mnogo Užičana je mimoilazilo Plažu pravdajući se prljavom vodom koja je nosila lokvanje i alge.

- Nisu mi jasne te priče da je voda prljava!? Da je tako, pa ja bih odavno završio na kožnom odeljenju bolnice. Da je mnogima hladna - to shvatam, ali ovo je odmor za dušu, relaksacija za telo, antistres terapija i lek za mamurnu glavu. Treba pregurati sumornu jesen, zimu, proleće, pa dočekati leto. Kakav bazen, kakvi bakrači, Plaža je Plaža - hvalio je i žalio Tomašević.

Rastali su se onako kao što su dane započinjali i drugovali - Danko je nalio još jednu Srđanu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.