Kandidati za sudije prvi put polagali pismeni ispit za izbor

Izvor: RTS, 14.Jun.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidati za sudije prvi put polagali pismeni ispit za izbor

Više od 900 kandidata za sudije za 303 slobodna mesta u 110 osnovnih sudova danas su na Beogradskom sajmu prvi put polagali pisani ispit neophodan za izbor na sudijsku funkciju.
Kandidati za sudije prekršajnih sudova ispit su polagali juče za 202 sudska mesta.
Među kandidatima ima najviše sudijskih pomoćnika, ali i pravnika koji dolaze iz drugih profesija, advokature, pravobranilaštva... dok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kandidati koji su završili Pravosudnu akademiju ovaj test nisu polagali.
O predlogu za buduće sudije odlučivaće komisija Visokog saveta sudstva, a sudije na prvu funkciju u svakom slučaju biraju poslanici Narodne skupštine.
Ovo je prvi put da kandidati za sudije polažu ispit.
Zbog broja prijavljanih kandidata ispit je održan u halama Beogradskog sajma koje su bile prilagođene potrebama ovog vida testa znanja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.