Izvor: RTS, 29.Jun.2022, 12:55

Kad od majstora ostane samo skela – stanari u Padinskoj skeli prevarani za 6.500 evra

Stanari zgrade u Jovana Ševića 12 u Padinskoj skeli polovinom maja dogovorili su se o kompletnoj rekonstrukciji fasade i tada su kao avans dali majstoru oko 6.500 evra. Mesec i po dana kasnije, na delu zgrade zalepljen je stiropor, skela stoji, a od majstora ni traga ni glasa. Jedino što im je preostalo su uradili - prijavili policiji i podneli krivičnu prijavu.
Ostade samo skela u Padinskoj skeli. Majstor uzeo od stanara avans za sređivanje fasade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 6.500 evra, tri dana radio i onda sve ostavio.

"To su se dogovorili stanari sa majstorom da dođe to da zameni da stavimo izolaciju i da vidimo to o svom trošku da platimo i ovde nas penzionera koliko ima cela strana zgrade se dogovorilo. Tek da vidite sa druge strane kako je, malter opao", kaže stanar zgrade Sretenije Dimić.
Majstora su našli po preporuci jednog od stanara i u početku je, kažu, sve delovalo kako treba.
"I onda je došao, od kuće do kuće, fotokopiju lične karte, dao račun da kupi materijal. I ubedi nas. I kako mu ko dade, samo da uzme više. I doneo taj materijal, tu u garaže stavio, započeo ovo malo da radi i nestao. Kud je otišo...nešto ga napalo da Bog da", kaže Dimić.  
Samo Sretenija je ovo koštalo 1.000 evra što je više od njegove tri penzije. Majstor je od vrata do vrata išao i prikupljao novac i od svakog uzeo određenu sumu.
"Ajde mojih 300 evra sam dala i pitam ga, a ugovor? Kaže ma šta se sekirate evo tu u autu je, a stvarno u odelu onako, sav od kreča. Došao je ovde i radio, sutradan ja u prodavnicu, on na skeli, ja reko kad ćemo ugovor, kaže kad pođem kući danas. Ja čekam 16.45, računam rade do 17 časova, pogledam nigde nikog", navodi stanarka Mileva Radojičić.
Nakon nekoliko dana pojavila su se, kako kažu stanari, tri radnika, ali glavnog majstora nije bilo. Upravnik zgrade ga je zvao telefonom, ali od toga nije bilo ništa. Tada je i obavestio stanare.
"U utorak me zove izjutra taj isti upravnik kaže u velikim smo problemima, ovaj isključio sve telefone i internet, nema ništa", kaže Mileva.
Kako smo saznali od upravnika zgrade, u telefonskom razgovoru, taj navodni majstor ovo nije uradio prvi put, a verovatno ni poslednji. Tvrdi da je ova stambena zajednica četvrta koju je prevario isti čovek na skoro identičan način.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.