Izvor: RTS, 09.Avg.2020, 21:19

Jovanovići na Javoru žive vrlo teško, komšije se udružile da im pomognu

Porodica Jovanović iz sela Opaljenik na planini Javor živi u teškim uslovima. Momčilo trenutno sam brine o troje dece u kući koja je stara i u veoma lošem stanju. Lokalni sveštenik pokrenuo je meštane i čitavu zajednicu da se Jovanovićima napravi nova kuća.
David i Danijela Jovanović voleo bi da mama izađe iz bolnice, ali i da imaju svoje sobe. Njihove želje su skromne i iskrene.

Nedostaje im majka koja se teško povredila. Još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uvek je na bolničkom lečenju i, prema prognozama lekara, ostaće nepokretna.
Sa ocem i starijim bratom Milošem, žive u kući koja ima dve prostorije. Krov prokišnjava, nemaju ni kuhinju ni kupatilo. Stari zemljani pod potpuno je propao.
Žive od socijalne pomoći, a pomažu im i komšije. Zbog bolesti supruge Momčilo sada ne radi jer se brine o deci. Jedino imanje, manji malinjak, koji je stigao na berbu.
"Malo malina, ali trenutno ne mogu nigde da odem da zaradim, moram da vodim računa o njima, ipak su mali još", kaže Momčilo.
Znajući da njegovi parohijani teško žive, sveštenik Ljubodrag je pokrenuo akciju sa udruženjem građana "Za naprednije selo" i meštanima da se Jovanovićima, umesto popravke stare, napravi nova, montažna kuća.
"Apelujem na sve ljude dobre volje da zajedničkim snagama pomognemo ovoj porodici, da deca predstojeću školsku godinu i zimu dočekaju u novom domu, onako kako pravila svakodnevnog života nalažu, da ne žive više u domu gde nemaju osnovne ulove za život", poručuje Ljubodrag Stojković.
Dragoman Petrović, predsednik MZ Opaljenik, ukazuje da u kući nema uslova za život, nema kupatila, smeštaja.
"Mi ćemo se obratiti ljudima, što u našoj moći bude moglo, da pomognemo ovoj porodici", dodaje Dragoman.
Do kuće Jovanovića vodi uzak zemljani seoski put. Decu od škole deli devet kilometara. Na ćudi planine navikli su se, a ispratili su nas sa željom da ovu zimu dočekaju u toploj sobi.
Žiro-račun za pomoć Ovo je žiro-račun za pomoć porodici Jovanović iz Opaljenika:
"Udruženje građana za naprednije selo-Brezova"
žiro račun: 200-32121301011915-09

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.