Izvor: RTS, 31.Avg.2020, 17:32

Jovan zna recept – kako proizvesti najkrupniji paradajz

Jovan Vasiljevski iz Pančeva može da se pohvali da u svojoj bašti ima veoma krupan paradajz. Ekipa RTS-a uverila se u to.
Jovan Vasiljevski za porodični ručak može da napravi salatu od samo dva paradajza, jer su teška skoro tri kilograma. Da bi se dobio ovakav plod neophodno je imati dobro seme, ali treba znati i kako ga posejati.

Sadnice moraju imati duži koren, jer jedan deo se postavlja u zemlju vodoravno, od rovaca se štiti praškom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a đubri se domaćim stajnjakom i humusom. Veoma je važno i dobro zalivanje.
"Voda mora da bude ustajala i ja paradajz zalivam ujutru, a ne uveče, jer su preko dana velike temperature i to bi ga preseklo. Bez toga ne bi bilo ni takvih rezultata i zato ja ustajem svakog jutra u šest sati", objašnjava Vasiljevski.
Jovan je iz Nemačke dobio seme bundeve. Posejao ga je ovog proleće i sad očekuje prve plodove koji su već veoma krupni.
"Primile su se i već ih ima i dugačkih oko 50 centimetara. Za sad ih je desetak, a biće ih još do kraja, jer ima još dosta cvetova", navodi Vasiljevski.
U svojoj bašti Jovan uzgaja još mnogo različitog povrća, ali i kajsije i aroniju i kako kaže zadovoljan je jer po zdravu hranu ne mora da ide na pijac, a sada će imati i kolače od svoje bundeve.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U PANČEVU RASTE NAJKRUPNIJI PARADAJZ: Jovanova bašta preplavljena je njime, a ovo je njegova tajna

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2020, 08:00

Jovan Vasiljevski iz Pančeva može da se pohvali da u svojoj bašti ima veoma krupan paradajz...Jovan Vasiljevski za porodični ručak može da napravi salatu od samo dva paradajza, jer su teška skoro tri kilograma...Da bi se dobio ovakav plod neophodno je imati dobro seme, ali treba znati i kako ga...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.