Jokohama, jedan od članova posade se vraća u Srbiju letom Vlade Italije

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokohama, jedan od članova posade se vraća u Srbiju letom Vlade Italije

Nakon iskrcavanja svih putnika sa broda "Dajmond princes", kompanija "Princes kruzis" odobrila je iskrcavanje i delu posade sa broda. Među njima se nalazi i jedan državljanin Srbije čiji je test na koronavirus negativan i koji će biti evakuisan specijalnim letom koji je obezbedila Vlada Italije, planiranim za danas u 14 časova.
Svi koji budu evakuisani ovim specijalnim letom po povratku u Italiju moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostati u karantinu narednih 14 dana, bez obzira na ranije negativne rezultate testiranja na Kovid-19, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasada Srbije u Tokiju, u saradnji sa kompanijom "Princes kruzis", razmatra sve mogućnosti kako bi se i ostali državljani Srbije - članovi posade, čiji rezultati testiranja budu negativni, što pre izmestili sa broda.
Crnogorski državljanin, takođe član posade, neće moći da bude prevezen italijanskim specijalnim letom, jer su rezultati testa pozitivni.
I poslednjih 450 turista napustilo je kruzer "Dajmond princes" u Jokohami.
Na kruzeru je ukupno bilo 3.711 putnika i članova posade, ali je svaki treći inficiran Kovidom-19. Dvoje putnika sa kruzera je umrlo, a 29 ih je u kritičnom stanju. 
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Odobreno iskrcavanje dela posade broda Dajmond prinses

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je državljanin Srbije, član posade broda "Dajmond prinses", testiran negativno na korona virus i da će danas biti prebačen iz Japana specijalnim letom koji je obezbedila Vlada Italije...Dačić je naveo da će svi koji budu evakuisani tim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.