Jedna osoba preminula od posledica groznice Zapadnog Nila

Izvor: RTS, 18.Jul.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna osoba preminula od posledica groznice Zapadnog Nila

U Srbiji je jedna osoba preminula od posledica groznice Zapadnog Nila, a registrovano je još 28 obolelih, saopštio je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".
Kako se navodi na sajtu Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", reč je o osobi muškog pola, starosti 84 godine, iz Novog Sada.
Do sada je prijavljeno deset osoba u Južnobanatskom okrugu, deset u Beogradu, šest >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Južnobačkom okrugu, dva u Sremskom i jedna u Podunavskom okrugu obolela od tog virusa, a oboleli su starosti od 31 do 84 godine.
U periodu od 2012. do 2017. godine na teritoriji Srbije registrovana su 574 slučaja groznice Zapadnog Nila, sa 61 smrtnim ishodom.
Groznica Zapadnog Nila je virusno oboljenje koje se prenosi ubodom zaraženog komaraca.
Većina osoba, čak 80 odsto, inficirana virusom Zapadnog Nila nema nikakve simptome i znake bolesti, a kod manjeg procenta zaraženih osoba, oko 20 odsto, simptomi podsećaju na oboljenje slično gripu, sa naglom pojavom povišene telesne temperature, glavoboljom, bolovima u mišićima i zglobovima, umorom, blagim prolaznim osipom i limfadenopatijom, a kod manje od jedan odsto ljudi dolazi do aseptičnog meningitisa ili encefalitisa, koji zahteva hospitalizaciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedna osoba preminula od posledica groznice Zapadnog Nila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2018

U Srbiji je jedna osoba preminula od posledica groznice Zapadnog Nila, a registrovano je još 28 obolelih, saopštio je danas Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut"...Kako se navodi na njihovom sajtu, reč je o osobi muškog pola, starosti 84 godine, iz Novog Sada...Do sada je prijavljeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.