Izdato NOVO UPOZORENJE na pljuskove, GRMALJVINU i GRAD, evo kad nas OČEKUJE PRESTANAK PADAVINA! (TABELA)

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2018, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdato NOVO UPOZORENJE na pljuskove, GRMALJVINU i GRAD, evo kad nas OČEKUJE PRESTANAK PADAVINA! (TABELA)

Red sunca, red kiše!

RHMZ je za danas i sutra izdao upozorenje, pošto se ponegde očekuje lokalna pojava kratkotrajnih nepogoda sa velikom količinom padavina, jakim vetrom i gradom.

Posle podne i uveče se na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije, a u nedelju i u ostalim krajevima očekuju intenzivne nepogode.

"Sutra promenljivo oblačno i nestabilno sa pljuskovima sa grmljavinom, a moguća je lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda u vidu intenzivnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pljuskova, pojačanog vetra i pojave grada. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 12 do 17 , najviša od 24 do 28 stepeni", navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

FOTO: Printscreen RHMZ

Zbog visokih temperatura iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na visok nivo UV zračenja. Pogledajte TABELU!

FOTO: Printscreen RHMZ

Početak sedmice obeležiće prestanak padavina i postepeno razvedravanje, prvo na severu i zapadu zemlje. U ostalim krajevima i dalje promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Temperatura će se kretati od 11 do 27 stepeni.

Od 9. do 13. maja promenljivo oblačno, nestabilno i malo hladnije vreme, mestimičnio sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Nevreme praćeno gradom veličine oraha nanelo je juče štetu ariljskom kraju, a poljoprivrednici kažu da su velike štete pričinjene na malinjacima, ali i usevima i šljivicima.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA NEDELJU

Nešto povolјnija biometeorološka situacija doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez je neophodan kod osoba sa respiratornim i psihičkim tegobama. Moguća je malaksalost i pad koncentracije.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.