Ivanišević: Srbija najodgovornija zemlja na migrantskoj ruti

Izvor: Blic, 19.Jun.2017, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanišević: Srbija najodgovornija zemlja na migrantskoj ruti

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević rekao je danas da je Srbija najodgovornija zemlja na migrantskoj ruti kojom je prošlo više od milion ljudi.

Ivanišević se obratio na skupu pod nazivom "Globalni dogovor o migracijama“ koji je organizovala Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u saradnji sa Predstavništvom Visokog komesara UNHCR u Srbiji.

On je naglasio da kao humani ljudi brinemo o svakome >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ko se nađe na našoj teritoriji iako nije karakteristika ovih migracija da se migranti naseljavaju i integrišu u srpsko društvo već nastavljaju put u zemlje zapadne Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ispred Međunarodne organizacija za migracije (IOM) i Predstavništva Visokog komesara UNHCR obratili su se Piter Van der Auvert i Hans Fridrih Šoder.

Oni su pohvalili humanu i odgovornu politiku Republike Srbije prema migrantima i naveli da je Srbija primer dobrog odnosa prema migrantskoj krizi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.