Istočni krak Koridora 10 biće spreman do kraja meseca

Izvor: RTS, 28.Okt.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istočni krak Koridora 10 biće spreman do kraja meseca

Istočni krak Koridora 10 do bugarske granice dugačak je 86,8 kilometara. Uz pet tunela i isto toliko petlji, ima 87 mostova i dva tehničko-operativna centra. Veći deo istočnog kraka je u funkciji, ostala je najteža deonica do Crvene Reke, kojom se zaobilazi Sićevačka klisura.
Ispred tunela "Bancarevo" završava se zaštitna galerija kojom se za 165 metara produžava leva tunelska cev.

Ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deonicom zaobilazi se Sićevačka klisura, koja, prema iskustvu vozača, nije baš bezbedna i jedna je od najopasnijih deonica u zemlji.
Prema rečima direktora Sektora za izgradnju u "Koridorima Srbije" Aleksandra Senića, u toku je postavljanje poslednjeg sloja asfalta na deonici Prosek – Crvena Reka, nakon čega će biti urađena vertikalna i horizontalna signalizacija kako bi se izvršila završna testiranja tunela "Bancarevo" zajedno sa galerijom.
Senić očekuje da će celokupna trasa biti spremna posle 30. oktobra.
"Radove na ovoj deonici prouzrokovala su loša geotehnička istraživanja prilikom izrade prvobitnog projekta, tako da je projekat za Lot 2 morao da pretrpi izmene skoro u potpunosti. To su glavni razlozi za produžetak roka. Ostaje da se stabilizuju sve kosine, a to će trajati još neko vreme, ali kao i u Grdeličkoj klisuri, ti radovi će se odvijati daleko od trase", rekao je Senić.
Do ovog trenutka izvođačima radova na istočnom kraku Koridora 10 isplaćeno je 476 miliona evra za deonicu od 86 kilometara, tako da prosečna cena po kilometru iznosi oko 5,5 miliona evra, uključujući i pet tunela na toj deonici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SJAJNE VESTI: Završeno asfaltiranje Istočnog kraka Koridora 10! Evo kada će biti otvoren (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2019

Do sada je za Istočni krak Koridora 10 isplaćeno 476 miliona evra za 87 kilometara..Asfaltiranje Istočnog kraka Koridora 10 danas će biti završeno, uslediće postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, provera opreme u tunelu Bancarevo, a Koridori Srbije će već od 31. oktobra biti spremni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.