Inspektori na Kopaoniku, umesto čaja i vina katanac na vratima restorana

Izvor: RTS, 14.Jan.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektori na Kopaoniku, umesto čaja i vina katanac na vratima restorana

Inspektori Poreske uprave Ministarstva finansija zatvorili su ovih dana na Kopaoniku petnaestak restorana, apartmana i mini-hotela. Nisu poštovali zakon, pa će ostati bez gostiju i po mesec dana.
U jeku turističke sezone, kada na Kopaoniku boravi oko 8.000 turista, u većini ugostiteljskih objekata na samim skijaškim stazama, umesto čaja i kuvanog vina, goste je dočekala crvena traka i vosak na vratima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Mislim da nije pravo vreme za to, jer ljudima dosta znači da uđu, da se ogreju, piju čaj, pojedu nešto. I ti ljudi rade četiri meseca u toku sezone, možda i manje. Njima znači sav taj prihod", kaže turista. 
"Pa što ne plaćaju PDV. Mora da im zatvore, šta da rade. Iako je u jeku sezona mora da rade posao kako treba. Ako hoćemo da imamo pravnu državu moramo da poštujemo pravila", smatra drugi gost.
Na pitanje da li se isplati kršiti zakon, ugostitelji po pravilu odgovaraju da sve rade po propisu.
"Mi i dalje radimo, lokal funkcioniše. Želimo da nastavimo tim intenzitetom i gledamo da poštujemo sve regulative Republike Srbije", kaže Željko Rudić, ugostitelj na Kopaoniku.
Ipak petnaestoro njihovih kolega inspektori su zatekli da rade mimo zakona, a većinu ne prvi put.
Ovi ugostiteljski objekti zatvoreni su na vremenski period od sedam do 30 dana, zbog nepravilnosti u radu. Razlozi su: višak novca u kasi, neizdavanje fiskalnih računa i postojanje robe koja nije uknjižena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.