IZDATO UPOZORENJE na NEPOGODE: Kiša, OLUJNI VETAR i GRAD pogodiće OVE delove SRBIJE!

Izvor: BKTV News, 13.Jun.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZDATO UPOZORENJE na NEPOGODE: Kiša, OLUJNI VETAR i GRAD pogodiće OVE delove SRBIJE!

Očekujte kišu, olujni vetar i grad!

Republički hidrometeorloški zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske nepogode za područje Srbije od danas do 15. juna.

"Danas i sutra nestabilno sa lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa količinom padavina preko 20 mm za 3 sata, olujnim vetrom i pojavom grada. U Beogradu danas, 13.06. juna u pojedinim delovima grada moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa količinom padavina preko 20 mm za 3 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sata, olujnim vetrom i pojavom grada", najavio je RHMZ.

Izdat je i žuti i narandđasti meteoalarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Istovremeno, izdato je i upozorenje da se do 14.36 sati na području Požege i Užica sa okolinom, kao i u delu istočne Srbije od Žagubice do Bolјevca očekuju vremenske nepogode: jaki plјuskovi, intenzivna grmlјavina i grad.

Prema meteorološkoj najavi, širom Srbije očekuje se pojačanje oblačnosti uz pojavu plјuskova i grmlјavina, koje će do 14.31 biti najintenzivniji na jugozapadu Srbije, naročito na potezu od Užica do granice sa Crnom Gorom, u okolini Goča, oblasti Homolјa i u delu srednjeg i severnog Banata.

U Srbiji sutra jutarnja temperatura od 13 do 18 stepeni, najviša dnevna od 22 do 27 stepeni. I u Beogradu sutra biti umereno i potpuno oblačno, svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 17, najviša dnevna oko 23 stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 21. juna, u petak se prognozira umereno i potpuno oblačno, sveže, mestimično sa kišom, ili kratkotrajnim pljuskovima.

Zatim, do kaja perioda promenljivo oblačno i nestabilno, pre podne u većini mesta sa periodima sunčanog vremena, posle podne sa pojavom pljuskova i grmljavina i temperaturom u porastu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.