Izvor: RTS, 31.Okt.2020, 16:57

Humanost još jednom pobedila: Prikupljen novac za novu protezu Marije Matić

Nedavno je prikupljen novac za lečenje male Lane Jovanović, a ranije ove godine i za Sofiju Markuljević. Humanost građana tu se nije završila – prikupljen je i novac za novu protezu za Mariju Matić, koja je ostala bez noge sa 16 godina.
Marija je sa 16 godina obolela od osteosarkoma, malignog tumora kostiju. U februaru 2013. joj je amputirana noga iznad kolena. Danas, sa 24 godine, nosi mehaničku protezu, koja zastarela za današnje vreme. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Pre nekoliko dana objavili smo priču o Mariji Matić i akciji koju je pokrenuo bivši fudbaler Miloš Vuković kako bi se prikupio novac za novu, modernu protezu koja bi Mariji olakšala život.
Sada stižu i lepe vesti – donacijama građana prikupljeno je 12.750 evra, koliko je bilo potrebno za kupovinu proteze.
Vest je na Instagramu objavio Miloš Vuković, uz poruke zahvalnosti svim građanima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji.
"Nadam se da će ova akcija probuditi osobe sa invaliditetom da se bore za svoja prava, i da će u toj borbi dobiti adekvatnu podršku medija, jer to je jedini način da se njihov glas čuje dovoljno jako da probudi svest kod većine ljudi, i donese promene", napisao je Miloš.
Socijalni program je, kaže, nešto na čemu svaka država treba da se zasniva, i svaki čovek treba da ima mogućnosti da vodi normalan život bez obzira na invaliditet.
"Marijin slučaj je samo jedan u nizu, mnogo je mladih ljudi u našoj zemlji koji se nalaze u situaciji da su vezani za invalidska kolica, ili krevet jer nemaju adekvatne proteze.
Potrudiću se i u budućnosti da zajedničkim snagama pomognemo što većem broju ljudi, ali ukoliko ne dođe do ozbiljnije promene u zdravstvenom sistemu države, osobe sa invaliditetom, nažalost, nemaju budućnost", poručio je Miloš Vuković.
Pozvao je građane da budu složni, humani, pošteni kako bi vratili veru u ljude i bolje sutra.
I Miloš, ali i svi građani koji su učestvovali u ovoj akciji, vratili su veru u to da humanost, sloga i želja da se pomogne drugom mogu promeniti nečiji život.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.