Helikopterska jedinica MUP-a Srbije dobila ovlašćenje za obuku pilota na Erbasovom EC 145

Izvor: TangoSix.rs, 05.Dec.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helikopterska jedinica MUP-a Srbije dobila ovlašćenje za obuku pilota na Erbasovom EC 145

Kako Tango Six saznaje, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije dodala je još jedno ovlašćenje u svoj portfolio obuka za tip helikoptera. Jedinica je pored svoje osnovne namene i zadataka takođe i ATO (Approved Training Organization), odnosno škola letenja koja nudi obuke za tip svih helikoptera u svojoj floti.
Krajem novembra od Direktorata civilnog vazduhoplovstva dobili su i najnovije ovlašćenje, odobrenje za obavljanje obuke za helikopter tipa BK 117D-2, odnosno EC 145 uz opciju obuke >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << u IFR letenju za ovu letelicu.
Kako je za Tango Six rekao komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić, njegova organizacija nastavlja sa ulaganjem u obuku i najviše standarde civilnih helikopterskih operacija:
– Ovo praktično znači da smo sada ovlašćeni da trećim licima, pod komercijalnim uslovima, pružamo obuku za helikopter EC 145. Kako u kontekstu obuke za tip, tako i IFR obuke. Pored sličnih programa za sve helikoptere u našoj floti, podsetiću da smo kroz Part 147 organizaciju ovlašćeni i za obuku tehničara.
Naš ATO je pod vođstvom instruktora Gorana Jošića, inače pilota sa trenutno najvišim ovlašćenjima u regiji kada su civilne heliopterske operacije u pitanju, do sada uspešno organizovao nekoliko obuka za spoljne klijente kao što su Helikopterski servis Republike Srpske i MUP Crne Gore.
Ponosni smo što sada, osim u Nemačkoj, i u Srbiji možete završiti obuku za Erbasov tip helikoptera. Pored ispunjenja zadataka u našoj osnovnoj nameni, ulažemo, uz veliku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, i u prateće aktivnosti. Tako smo nedavno ponovo uspešno i bez zamerki prošli još jedan odit DCV-a. – rekao je Nedić za naš portal.

The post Helikopterska jedinica MUP-a Srbije dobila ovlašćenje za obuku pilota na Erbasovom EC 145 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.