Izvor: RTS, 09.Jul.2022, 09:00

Gužve na Horgošu i Gradini, birajte alternativne prelaze

Pojačan intenzitet saobraćaja i ovog vikenda je na svim putevima u zemlji. I dalje su najopterećeniji auto-putevi ali i i magistralni i regionalni koji vode ka planinama i banjama i granični prelazi Horgoš, Gradina i Batrovci.
Na graničnom prelazu Gradina se na izlazu iz Srbije čeka 30 do 60 minuta. Pet do šest traka rezervisano je za automobile, a jedna za autobuse.

Građanima se savetuje da tokom vikenda izbegavaju granični prelaz Gradina, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosno da svoje putovanje planiraju radnim danom, jer taj granični prelaz nema adekvatnu alternativu.
Proteklog vikenda granicu sa susednom Bugarskom je prešlo rekordnih 100.000 putnika, a slične prognoze su i za ovaj vikend.
Da bi se prešla mađarsko-srpska granica potrebno je oko sat vremena. Otvoreno je svih šest dostupnih traka, a veće gužve se očekuju krajem dana, sutra, kao i narednih dana budući da je raspust u pojedinim zemljama zapada počeo tek juče.
Zbog povećane frekvencije saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova je u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske produžilo radno vreme na pojedinim graničnim prelazima.
Tako je produženo radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom koji će raditi petkom, subotom i nedeljom od 7 do 22 časa, a radnim danima od 7 do 19 časova, dok je radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš od 7 do 24 časa petkom, subotom i nedeljom, a radnim danima od 7 do 19 časova.
Svi ostali granični prelazi na Koridoru 10 rade uobičajeno 24 časa dnevno. 
Na graničnom prelazu Batrovci putnici se zadržavaju 45 minuta. Putnički automobili prolaze u 6 traka, dok je jedna otvorena za autobuse. Slična slika je i u Bajakovu na izlazu u Hrvatskoj, čeka se oko pola sata. Ovakva frekvencija saobraćaja očekuje se i tokom dana.
Iz Auto-moto saveza savetuju putnicima da koriste alternativne, manje frekventne granične prelaze. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.