Grmelo je na Trgu republike, hor Aleksandrov oduševio Beograđane

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grmelo" je na Trgu republike, hor "Aleksandrov" oduševio Beograđane

Povodom 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, na Trgu republike priređen je svečani koncert ruskog hora "Aleksandrov".
Pred beogradskom publikom, vođeni dirigentskom palicom pukovnika Genadija Sačenjuka, izveli su "Sveti rat", "Sugljanku", zatim pesme o slobodi, Beogradu, Rusiji.

"Danas smo pripremili najbolji program Beograd. Imamo iskustva sa ovom publikom. Prezentovali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smo program koji im se dopao. Mi smo u više od devedeset godina uspeli da imamo nastupe u više od sedamdeset zemalja, ali Srbija i Beograd su za nas nešto posebno. Mi znamo da nas tu vole, da publika naše pesme doživljava vrlo emotivno, da pevaju sa nama. To je velika odgovornost za nas", rekao je Mihail Moroševski, zamenik načelnika ansambla "Aleksandrov".

Članovi hora "Aleksandrov" pevaju na gotovo svim jezicima sveta, na repertoaru imaju 2.000 pesama i broje 200 članova. Izvode narodnu muziku, himne, operske arije i modernu muziku.
Nastupaju često na ratnim područjima, ali i u svečanim prilikama poput današnje.

Pred srpskom publikom danas su nastupili 14. put, a čuveni ansambl Ruskih oružanih snaga u Srbiju je doputovao na poziv predsednika Aleksandra Vučića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"KAĆUŠA", "CRNE OČI", KOZAČKI PLES... Povodom obeležavanja 75. godina oslobođenbja Beograda, na Trgu republike ansambl "Aleksandrov" priredio pravi spektakl (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 20.Okt.2019

Na Trgu republike danas u 12.30 sati nastupio je čuveni Ansambl Crvene armije "Aleksandrov" povodom 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.