Grejna sezona počinje na vreme ali će kasnije biti dosta problema

Izvor: Press, 05.Sep.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejna sezona počinje na vreme ali će kasnije biti dosta problema

Predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović potvrdio je da će grejna sezona u svim gradovima početi na vreme, ali i naglasio da je bez pomoći države nastavak sezone neizvestan
- Taman i da sve krene kako treba, bez pomoći države mogu se očekivati problemi, ne na početku već u nastavku grejne sezone. Ne smemo zaboraviti da se cena mazuta računa u dolarima i menja nedeljno i da se već priča o poskupljenju gasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << čija se cena menja tromesečno - upozorio je Stojanović.
On je rekao da su dugovi srpskih toplana NIS-u za mazut plaćeni, ali da duguju „Srbijagasu" oko sedam milijardi dinara.
Direktor JKP „Beogradske elektrane" Nenad Đakovac kazao je Beti da će spremno dočekati grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra. On je naveo da su nabavili dovoljne količine mazuta i da će, uz redovnu isporuku prirodnog gasa kao osnovnog energenta, te količine biti dovoljne za celu sezonu.
I u Novom Sadu će grejna sezona početi na vreme, a potraživanja JP „Novosadska toplana" od potrošača, zaključno sa avgustom, iznose 1,3 milijarde dinara.
U Kragujevcu će za novu grejnu sezonu biti puštene u rad dve nove kotlarnice u vrednosti oko 2,5 miliona evra, rečeno je u kragujevačkom preduzeću za isporuku toplotne energije „Energetika". Portparolka „Energetike" Katarina Milićević rekla je da je obezbeđena potrebna količina uglja za početak sezone.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.