Izvor: RTS, 30.Maj.2022, 17:08

Grad obrao maline u ariljskom kraju, pričinjena veća materijalna šteta

Grad koji je padao u popodnevnim satima pričinio štetu na području Trešnjevice i Mirosaljaca u opštini Arilje. Pojedini voćari kažu da su malinjaci potpuno uništeni. Zabelelo se od grada i u Vrnjcima.
Prema rečima Predraga Maslara, predsednika Opštine Arilje, grad je pričinio veliku štetu na području pet mesnih zajednica, ali se strahuje da je zahvatio i veće područje.

Na teritoriji pet mesnih zajednica – Vigošte, Bogojevići, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stupčevići, Latvica i Radobuđa – jači grad u trajanju od oko 30 minuta naneo je veće štete na poljoprivrednim usevima.
Zbog velike količine kiše i grada, oštećen je i deo putne infrastrukture (lokalni putni pravci).
Grad je padao i u drugim delovima Srbije. Iznad vrnjačkih naselja Vrnjci i Dubrava nadvio se oko 18 časova gradonosni oblak.

Grad veličine oraha padao je dvadeset minuta, ali nije naneo štetu. "Plantaže borovnica spasle su nam gradonosne mreže, inače bi ih omlatio", rekao je za RTS Ivan Građanin, vlasnik plantaže borovnica u Dubravi.
U drugim delovima Vrnjačke Banje padala je samo slaba kiša, ali se nevreme preselilo ka Kruševcu.

Jaka kiša, vetar i mestimično sitniji grad zahvatili su i Kruševac nešto pre 19 časova.
Velika količina vode sručila se na ulice. Za 20 minuta, koliko je i trajalo nevreme, pala su 6,4 litra kiše po kvadratnom metru.
Jačina vetra oko 19 časova iznosila je 20 metara u sekundi. Kiša i dalje pada, ali slabim intenzitetom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grad obrao maline u ariljskom kraju, pričinjena veća materijalna šteta

Izvor: Danas, 30.Maj.2022

Grad koji je padao u popodnevnim satima pričinio štetu na području Trešnjevice i Mirosaljaca u opštini Arilje. Pojedini voćari kažu da su malinjaci potpuno uništeni.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.