Grad Niš dao konačan odgovor! Radnici na aerodromu nisu ostali bez posla, Vlada Srbije dala saglasnost!

Izvor: BKTV News, 03.Maj.2018, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Niš dao konačan odgovor! Radnici na aerodromu nisu ostali bez posla, Vlada Srbije dala saglasnost!

Netačne su današnje tvrdnje u medijima da je 35 zaposlenih na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu ostalo bez posla, pošto su oni dobili saglasnost za produženje ugovora, saopšteno je večeras iz Kabineta gradonačelnika Niša.

Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje, na sednici 27.aprila, dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma, koji su angažovani na poslovima opsluživanja putnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << robe i vazduhoplovstva, navodi se u saopštenju.

Iz Kabineta niškog gradonačelnika objašnjavaju da je reč o onim radnicima koji "prekoračuju zakonski limit od 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme" i za koje je Komisija Vlade Srbije i ranije, u više navrata, davala saglasnost za produženje ugovora.

FOTO: Youtube/Printscreen

"Grad Niš uz pomoć Vlade Srbije uložio je ogromne napore da se uspostavi vazdušni saobraćaj na niškom aerodromu pa čudi, a još više zabrinjava, pokušaj da se na ovakav način, koji najviše šteti zaposlenima i samom JP Aerodrom Konstantin Veliki, obmane javnost i unose bespotrebna sumnja da će 36 porodica ostati bez egzistencije i da će funkcionisanje ovog JP biti dovedeno u pitanje", navedeno je u saopstwenju.

Podsećanja radi, Udruženje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) ranije danas je izjavilo da je 35 zaposlenih na niškom aerodromu danas ostalo bez posla, jer Vlada Srbije nije dala saglasnost da im se produže ugovori. Međutim, državni vrh naše zemlje je ovakve napise odmah demantovao.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

[POSLEDNJA VEST] Rukovodstvo aerodroma „Konstantin Veliki“ prvi put javno diglo glas protiv ministarke Mihajlović: „Štetite našem poslovanju“

Izvor: TangoSix.rs, 04.Maj.2018, 21:29

Bizarna ne-vest o administrativnom (ne)produžavanju ugovora pojedinih zaposlenih na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu večeras je eskalirala u prvu otvorenu pobunu rukovodstva operatera aerodoma protiv ministarke Zorane Mihajlović koja je jutros konstatovala da je na aerodromu „ugrožena...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.