Gornji Milanovac dobio inovacioni startap centar

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gornji Milanovac dobio inovacioni startap centar

Inovacioni startap IT centar otvoren je u Gornjem Milanovcu. Centar je namenjen pre svega mladima iz ove opštine koji će pomoću savremene opreme i tehnologije, ali i uz mentorsku podršku, moći da razvijaju svoje poslovne ideje.
U novom prostoru uz savremenu opremu IT centar dočekuje prve stanare. Projekat su sa lokalnom samoupravom pokrenuli već iskusni IT preduzetnici.

"Upravo da ukažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na taj model povezivanja privrede i inovativne zajednice u cilju uvođenja inovacija u postojeću industriju. To je neko iskustvo koje donosimo i verujemo da ćemo uz ogroman trud i napor napraviti neke prve rezultate", kaže Kosta Andrić, ICT Hab.
Za potrebe centra rekontruisan je prostor bivše apoteke na oko četiri stotine kvadrata. Interesovanja za inovacioni centar ima iz razvijene gornjomilanovačke privrede.
"Šansa koju mladi dobijaju da razvijaju svoje startap kompanije se prvi put dešava na ovim prostorima, prvi put ovde u Gornjem Milanovcu. Pored izvanredne industrije koju Gornji MIlanovac ima, ovo jeste šansa za mlade da ostanu u Milanovcu i da odavde razvijaju svoje startap kompanije", ističe Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.
Regionalni startap centar pokrenut je u saradnji sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj, koje je za ovaj projekat izdvojilo 48 miliona dinara.
"Milanovac kao jak industrijski grad sa mladima koji su izuzetno pametni. Otvaranjem ovog inovacionog startap centra ima mogućnost da ti mladi ostanu ovde, da inženjeri koji se školuju u velikim univerzitetskim centrima, da se ovde vrate i da rade, a sa razvojem i putne infrastrukture u Beogradu će da budu za 45 minuta i imaju mogućnost da rade iz ovog super modernog inovacionog startap centra, ne samo sa srpskim kompanijama ili evropskim, nego sa celim svetom", navodi Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj.
Kako najavljuju iz Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj do kraja 2019. biće otvorena još četiri regionalna startap centra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Inovacioni centar u Gornjem Milanovcu - mogućnost da mladi ostanu u tom gradu

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2019

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović danas je svečano otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Gornjem Milanovcu Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović danas je svečano otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Gornjem Milanovcu....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.