Google ulaže 40 miliona dolara u tehnologiju “pametnih” satova

Izvor: NovaEnergija.net, 19.Jan.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google ulaže 40 miliona dolara u tehnologiju “pametnih” satova

Tehnološki gigant Gugl (Google) “rešio” je da prisvoji smartvoč (smartwatch) tehnologiju – tehnologiju pametnih satova, kao i zaposlene u kompaniji “Fossil Group Inc.” kako bi pokušao da podstakne istraživanja u toj novoj oblasti.
Kako je saopšteno, kompanija Alfabet, koja je vlasnik Gugla, platiće 40 miliona dolara za intelektualnu svojinu Fosila. Osim toga, nepoznat broj Fosilovih istraživanja i zaposlenih će se pridružiti Guglu.
Akcije Fosila su skočile >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << za čak 11 odsto na 19,32 dolara u četvrtak.
Već nekoliko godina Gugl obezbeđuje besplatan softver nazvan “Wear OS”, koji druge kompanije mogu da koriste za pravljenje sopstvenih satova povezanih sa internetom, međutim prodaja tih uređaja znatno je zaostajala za Eplovim satovima.
Iz Fosila kažu da se intelektualna svojina odnosi na tehnologiju koja trenutno nije na tržištu.
Izvor: BIZLife/Bloomberg
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.