Izvor: RTS, 27.Feb.2021, 21:31

Godišnjica zločina u Štrpcima, porodice još čekaju istinu i pravdu

Navršilo se 28 godina od zločina u Štrpcima, kada su pripadnici srpskih paravojnih jedinica pod komandom Milana Lukića, na železničkoj stanici iz voza koji je saobraćao na liniji Beograd–Bar oteli 17 Bošnjaka i jednog Hrvata - koji su potom likvidirani. U Prijepolju je godišnjica stradanja civila obeležena prijemom za članove njihovih porodica i polaganjem cveća na spomen-obeležje žrtvama otmice iz 1993. godine.
Porodice, rodbina i prijatelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 28 godina u bolu i patnji čekaju istinu i pravdu za svoje stradale.

"Prava satisfakcija, da nađemo posmrtne ostatke. Posmrtni ostaci su nađeni za četiri oteta putnika, da se na neki način smirimo, jer dok ne nađemo mi se ne možemo smiriti", kaže Nail Kajević, brat otetog Nijazima Kajevića.
Najstarija među žrtvama, uglavnom iz Prijepolja, Priboja, Podgorice i Beograda, imala je 59, a najmlađa nepunih 17 godina.
"Prijepolje i Prijepoljci nisu zaboravili ovaj strašan zločin. Opština Prijepolje je sve učinila kako bi ublažila bol porodicama otetih", kaže  Esad Hodžić, zamenik predsednika Opštine Prijepolje.
Samira Ćosović, narodna poslanica, kaže da se nada da će država do kraja sprovesti sve aktivnosti na rasvetljavanju zločina, da će se otkriti i počinioci i nalogodavci.
"Postoje određene izjave svedoka koje ukazuju, koje terete optužene, međutim još je rano bilo šta reći pouzdano, jer moramo sačekati da se izvedu svi dokazi", kaže Marina Kaljaić, advokatica, punomoćnik porodica.
Uz poruku da se takav zločin više nikada, nigde i nikome ne dogodi, porodice očekuju skori završetak sedmogodišnjeg suđenja i kazne za nalogodavce i počinioce zločina u Štrpcima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.