Gazela, Pančevački most i Beška bezbedni za upotrebu

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gazela, Pančevački most i Beška bezbedni za upotrebu

Rezultati vanrednog inspekcijskog nadzora na najfrekventnijim mostovima u Srbiji - Gazela preko Save, stari i novi most na Dunavu kod Beške i Pančevački most, pokazuju da su ovi mostovi bezbedni za upotrebu, rečeno je "Tanjugu" u Ministarstvu građevinarstva.
Vanredni inspekcijski nadzor najfrekventnijih mostova u Srbiji sa rasponom stubova dužim od 100 metara započet je u avgustu po nalogu potpredsednice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Komisija koja je uradila kontrolu mostova naložila je i mere koje je potrebno sprovesti kako bi se otklonili uočeni nedostaci koji ne utiču na bezbednu upotrebu mostova.
Za svaki od ovih mostva naložene su i dodatne provere i pregledi specijalizovanom opremom kako bi se dobile detaljnije informacije o stanju konstrukcija objekata i potrebnim merama u vezi s njihovim održavanjem.
U kontroli mosta Gazela, zaključeno je da uočena oštećenja ne ugrožavaju stabilnost mostovske konstrukcije i naložene mere koje uključuju popravku sistema za odvodnjavanje, otpušavanje slivnika i delova pešačke ograde.
Pored mera, naložen je i glavni pregled mostovske konstrukcije i utvrđeni rokovi za popravke koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem.
Na Pančevačkom mostu, drumsko-železničkom mostu preko Dunava, kontrolisano je stanje čelične konstrukcije za koju je ocenjeno da je sigurna i bezbedna za odvijanje drumskog i železničkog saobraćaja.
Date su i preporuke koje je neophodno sprovesti da bi most i dalje bio funkcionalan i bezbedan za saobraćaj, pre svega, u delu železničkog saobraćaja, kao i zaštite od korozije.
U kontroli starog i novog mosta preko Dunava kod Beške zaključeno je, između ostalog, da je potrebno izvršiti sanaciju ležišnih greda i ležišta na starom mostu.
Na novom mostu potrebno je završiti preostale radove na izgradnji mosta, a pre svega radove na osiguranju od erozije rečnog dna i priobalja u zoni mosta i temelja novog mosta, kamenom oblogom koja je predviđena projektom.
U kontrolama najfrekvetnijih mostova učestvovali su, osim republičkih građevinskih inspektora i strucnjaci iz preduzeća "Putevi Srbije", "Infrastrukture železnice Srbije", kao i predstavnici Gradskog zavoda za veštačenje iz Beograda, Saobraćajnog instituta CIP, Instituta za puteve i "Mostprojekta".
Za održavanje i sanaciju mostova na auto-putevima i regionalnim putevima zaduženo je preduzeće "Putevi Srbije", dok su mostovi na železničkim prugama u nadležnosti preduzeća Infrastruktura železnice Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KONTROLA: Pančevac, Gazela i Beška bezbedni

Izvor: Mondo, 08.Okt.2018

Rezultati vanrednog inspekcijskog nadzora na najfrekventnijim mostovima u Srbiji: Gazela preko Save, stari i novi most na Dunavu kod Beške i Pančevački most, pokazuju da su ovi mostovi bezbedni za upotrebu...Foto: Mondo/ Predrag Vujić..To je rečeno danas Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva...Vanredni...

Nastavak na Mondo...

VANREDNI INSPEKCIJSKI NADZOR: Gazela, Pančevački most i Beška bezbedni za upotrebu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2018

Otklonjeni su uočeni nedostaci..Rezultati vanrednog inspekcijskog nadzora na najfrekventnijim mostovima u Srbiji: Gazela preko Save, stari i novi most na Dunavu kod Beške i Pančevački most, pokazuju da su ovi mostovi bezbedni za upotrebu, rečeno je danas u Ministarstvu građevinarstva...Vanredni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.