Forum Armija 2020: Pokrenuta serijska proizvodnja helikoptera Mi-35P

Izvor: TangoSix.rs, 24.Avg.2020, 12:49

Forum Armija 2020: Pokrenuta serijska proizvodnja helikoptera Mi-35P

Holding kompanija Ruski helikopteri saopštila je da je u fabrici Rosvertol pokrenula serijsku proizvodnju nadograđenog jurišnog helikoptera Mi-35P. Prvi serijski primerak završio je svoja letačka ispitivanja, dobivši potvrdu naznačenih karakteristika performansi i primenjenih izmena u njegovoj konstrukciji.
Tokom ispitivanja, koja su se odvijala na lokalitetima Rosvertola i Nacionalnog helikopterskog centra Mil i Kamov, Mi-35P je izveo niz letova koristeći novo naoružanje >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i opremu. Testovi su rezultirali finalizacijom projektne dokumentacije helikoptera, potvrđujući spremnost ovog modela za serijsku proizvodnju, stoji u saopštenju kompanije Ruski Helikopteri.
Već pronađen prvi strani kupac unapređene verzije Mi-35P / Foto: Anastasija Ševčenko, Ruski helikopteri – Mi-35P je napravljen u saradnji sa preduzećima Rosteha i kombinuje najbolje kvalitete porodice legendarnog Mi-24, očvrsnute u vazdušnim borbama širom sveta i najnovija ruska dostignuća u oblasti avionike. Prošle godine smo demonstrirali letelicu velikom broju mogućih kupaca i danas sa sigurnošću možemo reći da postoji potreba za ovim helikopterom, pokrenuli smo serijsku proizvodnju Mi-35P po prvom ugovoru sa stranim kupcem – rekao je generalni direktor Ruskih Helikoptera Anrej Boginski.
Nadograđeni Mi-35P opremljen je unapređenim nišanskim sistemom sa dugotalasnom matričnom termovizijom treće generacije, kolor TV kamerom visoke rezolucije i laserskim daljinomerom. Helikopter se takođe isporučuje sa modernim naočarima za noćno osmatranje (NVG) 3+ generacije i setom spoljnog i unutrašnjeg osvetljenja koje je prilagođeno njhovoj upotrebi. Novi digitalni sistem kontrole leta poboljšava upravljivost i stabilnost helikoptera i omogućava automatizaciju pilotiranja kako bi se podržao pilot. Pored toga, modernizovani nišanski i računarski sistem će povećati tačnost dejstva po ciljevima.
Na krajevima krila nalazi se sistem za protivelektronska dejstva / Foto: Anastasija Ševčenko, Ruski helikopteri Mi-35P je naoružan sa pokretnim dvocevnim topom 23 mm i raketama S-8 a može se opremiti i sa kontejnerima sa topovima kalibra 23 mm, raketama S-13, protivoklopnim raketama Ataka sa dvokanalnim sistemom navođenja, sa vođenim raketama Vihr-1 ili Vihr-1M / Foto: Anton Garnik, Ruski Helikopteri Poboljšane performanse u kombinaciji sa unapređenim sistemima za letenje i navigaciju omogućuju helikopteru Mi-35P da leti u bilo koje doba dana, kako u vizuelnim tako i u instrumentalnim pravilima letenja, u različitim geografskim uslovima uključujući potpuno nepoznat teren. Istovremeno, helikopter ima sposobnost upotrebe vođenog ili nevođenog naoružanja u svim uslovima. Konstrukcija Mi-35P obezbeđuje unapređenu borbenu žilavost i smanjuje opterećenje održavanja, kažu iz Ruskih Helikoptera.
Delegacija ministarstva odbrane Srbije obilazi sajam / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Nadograđeni Mi-35P izložen je na šestom Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2020 kome prisustvuje i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u kojoj se nalaze načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i izaslanik odbrane Republike Srbije u Rusiji pukovnik Budimir Gajić.
Osim helikoptera Mi-35P, Ruski helikopteri su na forumu Armija 2020 izložili i laki višenamenski helikopter Ka-226, transportno-borbeni Mi-171Š sa unapređenim borbenim mogućnostima, transportni Mi-17V-5, najmoderniji transportni Mi-38, desantno-jurišni Mi-35M, borbeni helikopter Mi-28NE, mornarički palubni borbeni Ka-52K, modernizovani teški trasnportni vojni helikopter Mi-26T2V. Od civilnih helikoptera prikazan je Ansat u verziji za medicinsku evakuaciju kao i putnički Mi-38 sa VIP kabinom.
The post Forum Armija 2020: Pokrenuta serijska proizvodnja helikoptera Mi-35P appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Ruski helikopteri: Pokrenuta serijska proizvodnja Mi-35P

Izvor: B92, 24.Avg.2020

Holding kompanija "Ruski helikopteri" saopštila je da je u fabrici Rosvertol pokrenula serijsku proizvodnju nadograđenog jurišnog helikoptera Mi-35P...Prvi serijski primerak završio je svoja letačka ispitivanja, dobivši potvrdu naznačenih karakteristika performansi i primenjenih izmena u njegovoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.