Filip Moris prva kompanija u svetu koja je dobila sertifikat jednakih plata

Izvor: NovaEnergija.net, 09.Mar.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip Moris prva kompanija u svetu koja je dobila sertifikat jednakih plata

Kompanija „Filip Moris“ (Philip Morris) saopštila je danas da je prva multinacionalna korporacija u svetu koja je dobila sertifikat „Jednaka plata“ (Equal-Salary) koji potvrđuje da ta kompanija obezbeđuje jednake naknade za jednake poslove muškarcima i ženama.
Navedeno je i da je filijala „Filipa Morisa“ u Srbiji dobila zvaničnu potvrdu da se potpuno ravnopravno odnosi prema svim zaposlenima.
Direktorka ljudskih resursa u toj kompaniji za Jugoistočnu >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Evropu Tatjana Jovanović ocenila je da su jednak tretman, raznolika radna snaga i inkluzivna kultura u kojoj se svima daju jednake mogućnosti učenja, rasta i prosperiteta, neophodni pokretači inovacija i uspeha.
„To je posebno važno za duvansku kompaniju koja iz korena menja svoj tradicionalni biznis i ide u pravcu budućnosti bez duvanskog dima“, kazala je ona.
Po njenim rečima, „Filip Moris“ je fokusiran na eliminisanje razlika između polova, a u toj kompaniji žene zauzimaju 35 odsto svih upravljačkih funkcija, a cilj je da se do 2022. dostigne nivo od 40 odsto.
„Srpska filijala kompanije je sa 45 odsto žena na upravljačkim pozicijama već uveliko dostigla i prestigla zacrtani cilj“, navela je Jovanović.
Ona je ocenila da se rodna diskriminacija u Srbiji i svetu ispoljava u velikoj meri na tržištu rada.
Izvor: Beta
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.