Fabrika vode čiji radnici deseti put dobrovoljno daju krv

Izvor: RTS, 03.Sep.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika vode čiji radnici deseti put dobrovoljno daju krv

Fabrika za proizvodnju vode i bezalkoholnih pića "Bi voda" u Rakovcu kod Bujanovca postoji skoro dve decenije, radi u okviru kompanije "Jumko" i zapošljava 100 ljudi. Uspešno posluje, proizvodi više vrsta sokova, i društveno je odgovorna kompanija. Rukovodstvo i radnici organizovali su desetu akciju dobrovoljnog davanja krvi.
Proizvode osvežavajuća pića različitih ukusa i prirodnu mineralnu vodu bogatu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mineralnim solima - negaziranu i gaziranu. 

U potpuno opremljenoj laboratoriji počinje kontrola kvaliteta, od ulaznih sirovina do finalnih proizvoda. 
"Poštovanje zakonskih regulativa, onda zahteva kompanijskih i zahteva standarda. Tu su propisane recepture i procedure kojih se pridržavamo, tako da imamo jedan standardni kvalitet našeg proizvoda koji plasiramo na tržištu", rekla je Nevenka Stojmenović, rukovodilac kvaliteta i kontrole.
"Bi voda" deo je kompanije "Jumko" iz Vranja, spada u red srednjih preduzeća. Flaširanu mineralnu vodu i sokove proizvode za domaće tržište, izvoze u Severnu Makedoniju. Ulažu u nova izvorišta i ambalažu.
"Za period od 15 godina bili smo na kraju eksploatacionog perioda i stekli su se uslovi i potreba da uđemo u taj projekat. Imali smo dosta sreće, dobili smo 8 puta veću izdašnost od svih ovih prethodnih. u tom delu smo zadovoljili, sirovine ima", naveo je Nenad Zafirović, direktor fabrike ,,Bi voda".
Od stotinu zaposlenih, trećina radi u proizvodnji. U prostorijama fabrike deseti put organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi.
"Humanost pre svega i to je neopisivi osećaj kada znate da ste dali krv i da ste nekome u tom trenutku ili nekoliko sati kasnije spasili život", istakao je Dejan Đelić, davalac krvi, zamenik direktora.
Dragan Jovanović, komercijalista, rekao je da je u firmi od njenog osnivanja, a da je deset puta već dao krv.
Pored radnika fabrike za proizvodnju vode i sokova, krv su dali i vojnici Četvrte brigade Kopnene vojske, policajci, građani Bujanovca i Vranja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.