Izvor: TangoSix.rs, 29.Apr.2021, 10:38

Ekvadoru završena isporuka helikoptera H145M

Kako prenosi infodefenca.com, kompanija Erbas helikopteri predala je 20. aprila tri laka dvomotorna višenamenska helikoptera H145M Ratnom vazduhoplovstvu Ekvadora koji je prvi vojni korisnik ovog tipa vazduhoplova u Latinskoj Americi, a tom isporukom ekvadorska vojska dobila je svih 6 H145M koji su ugovoreni novembra 2019. godine.
Ugovorom, čija vrednost nije zvanično saopštena, obuhvaćena je, između ostalog i obuka 12 pilota i 15 pripadnika tehničke službe. Primopredaja >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << prva dva helikoptera izvršena je 27. oktobra 2020. godine u pogonu Erbasa u nemačkom gradu Donevort.
Nove letelice će RV Ekvadora omogućiti izvršavanje zadataka u Andima, na nadmorskim visinama do 6000 m, ali i u džunglama i priobalju. U 2211. borbenoj eskadrili ‘’Kobre’’, 22. borbenog puka u vazduhoplovnoj bazi Gvajakil, H145M (u Ekvadoru nazvanog ‘’Kobra’’) zameniće helikoptere Dhruv indijske proizvodnje koji su, zbog velikog broja nesreća i problema sa održavanjem povučeni iz upotrebe. 2009. bilo je nabavljeno 7 helikoptera Dhruv a do povlačenja iz naoružanja 2014-2015. čak 4 su izgubljena u udesima. Preostala tri su bila ponuđena na prodaju.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Ekvadoru završena isporuka helikoptera H145M appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.