Ekapija: Na vojnom aerodromu u Batajnici gradiće se hangari za smeštaj aviona MiG-29

Izvor: TangoSix.rs, 22.Sep.2021, 08:01

Ekapija: Na vojnom aerodromu u Batajnici gradiće se hangari za smeštaj aviona MiG-29

Kako je prošle nedelje prenela ekapija, Ministarstvo odbrane gradi hangare za smeštaj MiG-ova 29 na vojnom aerodromu u Batajnici. Vojnograđevinska ustanova Beograd raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju objekata za smeštaj aviona ovih borbenih aviona na aerodromu Batajnica.
U tenderu je navedeno da je planirana izgradnja 8 montažnih hala za smeštaj MiG-ova 29 i još jednog, devetog objekta za smeštaj sredstava za njihovo ospluživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << uz stajanku „B“ na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, prenosi portal ekapija.
Tražena tehnička dokumentacija obuhvata idejno rešenje i glavni projekat sa svim detaljima neophodnim za izvođenje radova. Investitor izgradnje je Vojnograđevinski centar Beograd, kao izvršni organ Uprave za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane.
Jedna od dve nadstešnice za dežurnu paru / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Ekapija prenosi i da je lokacija za gradnju obuhvata površinu od oko 4 hektara, a gradiće se osam prizemnih slobodnostojećih lučnih hala (4 protočne i 4 neprotočne) veličine od po 525 m², ukupne površine 4.200 m². Napominje se da je zbog bombardovanja predmetne lokacije tokom NATO agresije 1999. godine, pre izvođenja radova potrebno izvršiti pirotehničko i pirotehničko sanitarno i protivpožarno obezbeđenje lokacije.
Budući hangari (moguće je da je ipak reč o nadstrešnicama) će osim osam aviona tipa MiG-29 biti namenjeni i smeštaju drugih domaćih i stranih vazduhoplova, prilikom posete aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“, a ekapija prenosi i da tender za projektante ističe 24. septembra.
U vojni aerodrom Batajnica je od 2012. godine, već bilo značajnih investicija. Tako je 2016. otvoren novi hangar, izgrađene su nadstrešnice za dežurnu paru lovačkih aviona koji dežuraju u sistemu protivvazduhoplovne odbrane, a prošle godine su završeni radovi na svetlosnoj signalizaciji. Takođe ove godine su započeti radovi na izgradnji hangara za helikoptere Mi-17V-5.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Ekapija: Na vojnom aerodromu u Batajnici gradiće se hangari za smeštaj aviona MiG-29 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.